Leon Prezelj je novi predsednik KD Sloga 1902 Idrija

Na občnem zboru, ki je potekal 15. decembra so člani KD Sloga 1902 izvolili novi upravni odbor društva, katerega predsednik je postal Leon Prezelj in tako nasledil predhodnika Harisa Aldžića. Poleg predsednika so se upravnemu odboru na novo pridružili še Martina Prezelj kot blagajničarka, Erik Poljanec na mestu tajnika in Klemen Bevk kot član upravnega odbora. Na mesto podpredsednika se je preselil Haris Aldžić, predsednik Strokovnega sveta ostaja Ivan Poljanec, funkcija predstavnika staršev je bila zaupana Urošu Gnezdi.

Na srečanju so člani pregledali delovanje društva v preteklem obdobju, predstavili finance in se zazrli v prihodnost delovanja. Novoizvoljeni upravni odbor se bo zavzel predvsem za to, da bo društvo dobilo nov veter v hrbet. Kmalu bo tu že nova tekmovalna sezona, v kateri bo idrijska Sloga 1902 zopet organizirala večdnevno dirko za VN Idrije za mlajše selekcije ter OKI tekmovanja za predšolske in osnovnošolske otroke. V letu 2023 bo domače kolesarsko društvo proslavilo tudi 40 obletnico delovanja društva, od ponovnega zagona leta 1983.

Novoizvoljeni predsednik Leon Prezelj je ob predstavitvi povedal: »Najprej se zahvaljujem dosedanjemu vodstvu društva za minulo delo ter vsem, ki so me izvolili za novega predsednika društva Sloga 1902. Izziv sem prevzel z namenom, da pripomorem k nadaljnjemu razvoju mladih kolesarjev, ter tako nadaljujem dolgoletno uspešno kolesarsko tradicijo mesta Idrija. V ponos mi je, da sem to funkcijo prevzel ravno ob 120 letnici ustanovitve društva. Naj zaključim z našim motom-v Slogi je moč! «