Najboljši mladi kolesarji so se pomerili v Idriji

V soboto in nedeljo, 14. in 15. maja, je v Idriji tekmovalo več kot 130 cestnih kolesarjev. Sobotna etapa je bila uvertura v etapo Dirke po Sloveniji, ki bo junija potekala po isti trasi.

o dveh sezonah brez javnih prireditev se je je vrnila etapna Dirka za veliko nagrado Idrije za mlajše kategorije dečkov in deklic ter mlajše mladinke. Na tokratni, že osmi izvedbi, je tekmovalo več kot 130 cestnih kolesarjev in kolesark. Organizator, KD Sloga 1902 Idrija, je letošnjo dirko nekoliko prevetril in strnil v dve etapi. Uvod v kolesarski vikend se je zgodil že v četrtek, ko je na prvem letošnjem Otroškem kolesarskem izzivu v idrijski Mejci tekmovalo 55 predšolskih in šoloobveznih otrok. Zanimiva trasa in sončno popoldne sta izvabila nasmehe na obraze otrok in staršev.

Na sobotni preizkušnji sta bila združena nekdaj ločena vzpon ter kronometer. Na novi trasi od Divjega jezera, mimo Fežnarja z vzponom proti Idrijskemu Logu so se starejši tekmovalci spoprijeli s 7,7 km dolgo progo in 362 metri vzpona. Mlajši so tekmovali na 4,75 km dolgi različici. Med domačimi kolesarji se je najbolje odrezal Aljaž Boškin, ki je v kategoriji Dečkov C v konkurenci 42 kolesarjev zasedel drugo mesto in tako nadaljuje svoj letošnji niz uspehov. Jakob Prezelj je zasedel 15. mesto, Nejc Rekajne Felc pa 27. mesto.

Med malo starejšimi Dečki B je Nik Hvala osvojil 15. mesto, Ruben Eržen je končal kot dvaindvajseti. Mlajša mladinka Ivana Rosa Novak je zasedla sedmo mesto.

V nedeljo, 15. maja, je potekal že tradicionalni kriterij po idrijskih mestnih ulicah. V drugi etapi so v treh kategorijah kolesarji premagali 12,5 km (10 krogov), 20 km (16 krogov) in 30 km (24 krogov). Ob progi se je zbralo lepo število gledalcev, prav pestro pa je bilo dogajanje na mestnem trgu, kjer se je na drugi OKI prireditvi zbralo 51 otrok. V kriteriju je Aljaž Boškin osvojil tretje mesto, Jakob Prezelj 18. (oba Dečki C). Med Dečki B je Nik Hvala zasedel sedmo mesto, Ruben Eržen pa 28. mesto. Ivana Rosa Novak je tudi drugo etapo končala kot sedma.

V generalni razvrstitvi so bile najboljšim po točkah na gorskih, letečih in končnih ter generalno podeljene tudi barvne majice v barvah idrijske zastave. Žal letos nobena ni našla lastnika med domačimi kolesarji. Aljaž Boškin je generalno dosegel drugo mesto in tako poskrbel za najboljši rezultat med domačimi kolesarji.

Permalink

Comments are closed.