VN Straže 2020

Na dan, ko je slovensko kolesarstvo pisalo zgodovino z dvojno zmago Pogačarja in Rogljiča na rumeni Dirki po Franciji, smo v Straži pri Novem mestu vozili najbrž zadnjo dirko sezone za dečke in deklice, saj se zadnji dirki sezone v Mengšu obeta odpoved. Na prvi start dneva sta se podala Ivana Rosa Novak in Jakob Prezelj v kategorijah deklic B in dečkov C. Oba sta začela nadvse odločno, se prve kroge vozila na čelu dirke, z dvigovanjem tempa tekmecev pa skozi dirko nekoliko popuščala. Vseeno sta z vožnjo pokazala velik napredek skozi celotno sezono, kar jima bo prav gotovo velika spodbuda za zimsko pripravljalno obdobje. Ivana je dirko končala kot četrta, Jakob pa dvaintrideseti, seveda vsak v svoji starostni skupini.

Sledila sta še starta obeh mlajših mladincev, Nuša Moroz med dekleti in Jernej Kavčič med fanti, ki so se edini pomerili za kriterijske točke in ne na končni cilj kot vsi ostali. Nuša je bila med dekleti še enkrat več suvereno najhitrejša, medtem ko Jerneju, kljub precejšnji aktivnosti na začetku dirke in poskusom pobega ni uspelo osvojiti kakšne izmed razpoložljivih točk, kar je na koncu dirke zadostovalo za osemnajsto mesto.

Za konec kolesarskega praznika v Straži (mimogrede naj bi bila po mnenju organizatorja druga najpomembnejša dirka dneva, gledano v svetovnem merilu 😉 ), so v zavidljivem številu na revialnem tekmovanju nastopili še predšolski in šolski otroci, ki še ne trenirajo redno v klubih ali društvih. Rumeno majico in medaljo si je z nastopom prislužila tudi naša Manca Prezelj.

 Rezultati Prijavim.se : https://prijavim.se/uploads/3902_result.pdf

Permalink

Comments are closed.