Poročilo Kriterij Ilirska Bistrica 2020 in DP v vzponu Sviščaki 2020

Jernej in Nuša sta se pretekli vikend 12. in 13.9 mudila v Ilirski Bistrici. V soboto je bil na sporedu kriterij po mestnih ulicah. Jernej je v svoji kategoriji borbal za mesta v deseterici ampak se je zaradi pomankanja točk moral zadovoljiti s 16 mestom. Nuša pa je med puncami (mlajše mladinke, starejše mladinke, elite)  pridno nabirala točke v šprintih. V dveh šprintih je tudi osvojila prvo mesto. Na koncu je bila med vsemi pucami generalno 2. V kategoriji mlajših mladink pa je osvojila 1. mesto! 

V nedeljo je sledilo DP v vzponu. Pred kolesarji je bilo skoraj 20 km klanca. Tukaj je bil start skupen za vse kategorije.
Jernej je v cilj prišel na 15 mestu v svoji kategoriji. Nuša pa je v svoji kategoriji zopet zmagala. Za spletno stran prijavim.se je povedala:

»Danes je bila zelo naporna in taktična dirka. V začetku je kar šlo, skupaj smo bile štiri, ki smo precej taktizirale. Malo sva se izmenjavali s kolesarko iz KK Gorje, ker Ljubljančanki nista preveč sodelovali. Zadnjih 500 metrov pa je šlo na polno.«

Nuša je tako letos osvojila že svoj 3 naslov državne prvakinje. Po kriteriju in XC še v vzponu s cestnim kolesom.

Permalink

Comments are closed.