20. VN Šenčurja – Memorial Bojana Udoviča 2019

Petkovo popoldne, 2.8.2019, je bil Šenčur rezerviran za že tradicionalno 20. VN Šenčurja. Organizator, domače kolesarsko društvo je na malo več kot kilometer dolgem krogu priredil zelo zanimivo tekmovanje. Ženske so tekmovale v klasičnem kriteriju. Mladinci in mlajši mladinci pa so tekmovali na izpadanje. Kar pomeni da je bil vsak krog izločen tekmovalec, ki je zadnji prečkal ciljno črto v posameznem krogu. Tekmovalci v kategoriji U23 in Elite pa so najprej tekmovali v polfinalu po sistemu WIN-OUT (prvi, ki vsak krog prečka ciljno črto, gre naprej v finale, št. krogov pa je omejeno) ter nato v finalu po sistemu na izločanje.

Sloga je imela na celi tekmi samo enega predstavnika. Nuša Moroz je v kategoriji žensk v kriteriju dosegla 4 točke (dvakrat je bila v šprintih tretja) in se v skupni kategoriji uvrstila na odlično 5. mesto, kar je odličen dosežek saj je prehitela tudi nekaj tekmovalk iz starejših kategorij, ki so imele odločno prednost zaradi težjih prenosov. V kategoriji mlajših mladink pa je osvojila 1. mesto!

V skupni kategoriji žensk je zmagala Wiasak Rebecca (Elite) iz Avstralije, sicer odlična kolesarka –  tudi avstralska državna prvakinja v kriteriju ter zmagovalka dirk UCI svetovne serije na velodromu na 3000m.

 Rezultati : https://prijavim.se/uploads/3423_result.pdf

Galerija : https://prijavim.se/gallery/album/219/vn_sencurja/1/

Permalink

Comments are closed.