11. sezona pokala OKI

Za nami je že enajsta izvedba pokala OKI. Tudi letos so posamezni dogodki privabili preko sedemdeset otrok, nekaj od teh je bilo novih, veseli pa dejstvo, da so se nam pridružili tudi otroci, ki so se OKI-ja udeleževali že v prejšnjih izvedbah. Poslanstvo OKI-ja ostaja enako. Najmlajšim nuditi možnost spoznavati se s prvinami kolesarske vožnje, s poudarkom na varni vožnji, skrbi za okolje ter med vrstniškim druženjem. Letos se je skozi sezono razvrstilo pet dogodkov, začenši z majskim v sklopu dirke za VN Idrije, kjer so se tudi najmlajši pred številno publiko pomerili na krogu okoli mestnega jedra, sledila sta dva dogodka na že tradicionalnih prizoriščih v Žireh in Hotedršici, ter zaključili z dogodkoma na Starem placu v sklopu tedna mobilnosti, ter na dvorišču za OŠ Idrija z zaključno prireditvijo. Nekoliko pogrešamo le udeležbo otrok zadnje triade, katerim bi zaradi njihove vse pogostejše udeležbe v pravem cestnem prometu pridobljene izkušnje s tovrstnih dogodkov prav gotovo tudi koristile. Na žalost letos do dogodka v nam priljubljeni Mejci ni prišlo, prav tako ne do obljubljenega kolesarskega poligona v obliki »Pump track-a« prav tam. Le-ta bi še razširil možnost osvajanja kolesarskih prvin, a naj bi ga na žalost odpihnila nemila zima spomladi…

Kakorkoli že, udeleženci in prireditelji so dogodke zapuščali zadovoljni, še posebej zadnjega, ko so si otroci za redno udeleževanje prislužili zaslužene pokale in medalje, ter praktične nagrade, ki so jih prispevali naši podporniki, ter bivši in sedanji tekmovalci. Za napeto vzdušje je dodatno poskrbel žreb najbogatejše nagrade v obliki kolesarskega paketa s kolesarsko čelado, bidonom, kompletom pnevmatik, nahrbtnikom,…, ki si jo je letos kot najsrečnejši in hkrati najstarejši nekategoriziran udeleženec prižrebal Žan Gnezda.

Čestitke ter zahvala vsem udeležencem, tako tekmovalcem, kot staršem in vsem ostalim, ki so mlade kolesarje na dogodkih spodbujali, ali kakorkoli drugače pripomogli k še eni uspeli sezoni.

Permalink

Comments are closed.