Hana Gnezda in Marcel Skok državna prvaka v kronometru

Do medalj za drugo in tretje mesto tudi Nuša Moroz in Ivana Rosa Novak

Tudi letos je Otočec gostil kronometer državnega prvenstva. Sedmerica Sloginih tekmovalcev se je pomerilo s sotekmovalci in uro na dobrih štiri kilometra dolgi trasi vzdolž reke Krke. Kot prva se je od naših s startne rampe podala Hana Gnezda. Njen čas je zadostoval za prevzem vodstva, nepremagan pa je ostal tudi ob prehodu v cilj vseh ostalih deklic kategorije C. Kot druga najbližja je z uro opravila Ivana Rosa Novak, ter se Hani tako pridružila na odru za državne zmagovalke kot tretja.

Sledili so jima dečki kategorije B, kot vodilni v točkovanju državnega pokala pa je kot zadnji startal Marcel Skok. Njegov čas je bil za tri sekunde in več boljši od vseh ostalih sotekmovalcev, ter tako cestnemu naslovu dodal še naslov v vožnji na čas.

Nuša Moroz in Špela Čuk sta bili naši predstavnici v kategoriji deklet A. Kot pri dečkih B, so tri sekunde odločale o naslovu prvaka tudi tukaj. Na žalost tokrat ne v našo korist, saj je Nuša osvojila  prav tako odlično drugo mesto, Špela pa je tekmo s časom končala na petem.

Za zaključek so tekmovali še fantje v kategoriji A. Povprečna hitrost za medaljo je tukaj že morala preseči 40 km/h, s četrtim mestom pa se je le tej zelo približal Jan Kenda, Tilen Šen pa je kronometer končal na petindvajsetem mestu.

Rezultati

 

Permalink

Comments are closed.