XC Završnica

Poleg tekme v Dragatušu smo isti dan tekmovali tudi v dolini Završnice z gorskimi kolesi. Slogo 1902 so zastopali Metka Mrak, Hana Gnezda, Filip Boškin in Jernej Kavčič.

Kategorija U9 je imela podaljšan mali krog, ki so ga morali prevoziti 4-krat. Metka je z zelo dobrim štartom in borbenostjo osvojila 4. mesto med dekleti.

V kategoriji U13 smo imeli 2 predstavnika. Tekmovalci so imeli 3 srednje kroge speljane okoli prireditvenega prostora po gozdnih poteh. Filip je izredno dobro štartal, se prebil v ospredje, a nato malo popustil. V zadnjem krogu je spet zbral moči in nekaj tekmovalcev tudi dohitel. Zasedel je 6. mesto. Pri dekletih je Hana kljub slabšemu počutju vso tekmo lovila 3. mesto in se mu v zadnjem krogu tudi izredno približala. Smola je nanesla, da se ji je ravno v tem trenutku zgodila tehnična napaka. Kljub temu je Hana po okvari še enkrat skoraj dohitela tekmovalko pred sabo in sam ciljni šprint je določil mesta za 3. in 4. mesto. Hana je osvojila 4. mesto.

Kategorija U15 je imela že skoraj cel veliki krog. Prav tako so morali opraviti s tremi krogi. Jernej je kljub padcu, ki se je zgodil pred njim v štartu, celo tekmo lovil in prehiteval tekmovalce pred sabo. Z izredno borbenostjo je na koncu osvojil 10. mesto.

Jernej je tako opisal dirko:
V soboto smo imeli xc dirko v Zavrsnici. Bil je lep soncenin in vroc dan. Proga je bila suha in tehnicno zahtevna. Ob 11.40 smo imeli start. Na startu sem imel smolo. Pred mano so padli. Tako da sem se skozi dirko prebijal vse do 10-ega mesta.

Fotogalerija in rezultati na prijavim.se

Permalink

Comments are closed.