Pokal Dragatuša 2018

Tokratna cestna dirka deklic, dečkov in mlajših mladincev je potekala na skrajnem jugovzhodu naše dežele. Dirka za pokal Dragatuša, v organizaciji novomeške Adrie, je zaradi ozkega cestišča pri starejših narekovala hud tempo že v od prvih krogov tekmovanj dalje, pri mlajših pa gre tako ali tako na polno zmeraj ;).

Kot prva je v kategoriji dečkov D in deklic C nastopila Ivana Rosa Novak. Dirko štirih krogov je začela nadvse pogumno, nato iz kroga v krog rahlo izgubljala glede na najhitrejše, a do cilja prikolesarila na tretjem mestu. Naslednji start z udeležbo Sloginih tekmovalcev je bila dirka kategorij dečkov B in deklet A, ki so se pomerili v petnajstih krogih. Marcel Skok je v samostojno potegnil že na samem startu, kasneje se mu je pridružil še eden od sotekmovalcev, ter sta tako vztrajala do konca. Pretežno Marcelovo narekovanje tempa je bilo nazadnje zanj usodno, tako da se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Špela Čuk je po solidnem tekmovanju osvojila tretje mesto med dekleti, Nuša Moroz pa je po nesrečnem pripetljaju na startu skozi dirko dobro napredovala, višje od drugega mesta pa ni šlo, saj je bila skupina z vodečimi res zelo hitra.

Z dvajsetimi krogi in seveda nasprotniki sta se v kategoriji dečkov A spopadla Jan Kenda in Tilen Šen. Tudi tu je letelo, tako da se je kolona tekmovalcev kmalu izoblikovala v več manjših skupin. Jan je sledil najhitrejšim, Tilen pa skupinici za njimi. Sreča tokrat ni bila na Janovi strani, saj je v prvem deli komajda izognil padcu, a posledično zaostal za najhitrejšimi, tako da jih je sam lovil kar nekaj krogov. Ko pa jih je končno dohitel, se je tudi sam še z dvema sotekmovalcema par krogov pred ciljem znašel na tleh, kar mu je onemogočilo boljšo uvrstitev, kot je bilo končno enajsto mesto. Tilna je po dobrem dirkanju najhitrejša skupina dohitela prav v zadnjem krogu, tako da so ga sodniki, tako kot mnogo ostalih izločili iz tekmovanja.

Enako se je pripetilo tudi mladincema. Lenart Tušar in Aleš Skok sta poskušala slediti najhitrejšim, vendar se je tudi tukaj kolona kmalu raztrgala, Kratek krog pa je bil tudi zanju usoden, tako da sta morala predčasno zaključiti s tekmovanjem nekje na polovici dirke.

Fotogalerija
Rezultati

Permalink

Comments are closed.