Začetek sezone tradicionalno v Vrtojbi

Gorski kolesarji so z dirko XC Griči pričeli z novo pokalno sezono sloXcup-a. Preko petsto kolesarjev iz skorajda dvajsetih držav se je borilo za čim boljše uvrstitve, ter iskali potrditve dela v zimskem pripravljalnem obdobju. Najboljši so vsekakor dobili potrditev, tisti, manj zadovoljni, pa bodo imeli čas popraviti kar je šlo narobe do naslednjih dirk.

Slogo je tokrat zastopala osmerica tekmovalcev. Na najkrajšem krogu je Metka Mrak v kategoriji do devet let osvojila peto mesto. Kategorije U11, U13 in U15 so nastopale na srednjem dolžinskem in zahtevnostnem krogu. Filip Boškin je med dečki U13 zaostal samo za zmagovalcem in tako ob prestopu v višjo kategorijo zelo prijetno presenetil z drugim mestom. Enako tudi Hana Gnezda, ki je s tretjim mestom zaostala le za sotekmovalkama iz Avstrije in Madžarske, Ivana Rosa Novak pa je prav tako v kategoriji deklic U13 osvojila končno trinajsto mesto. V kategorijah U15 je med fanti Kavčič Jernej osvojil štirinajsto mesto, med dekleti pa Nuša Moroz dvanajsto in Špela Čukpetnajsto mesto. Mlajši mladinci v kategoriji do sedemnajst let so vozili najdaljši in najtežji krog, med njimi tudi Aleš Skok, ki je dirko končal kot petinštirideseti.

 SloXcup se nadaljuje 22.4. v Završnici, še prej pa gostovanje pri južnih sosedih na XCO Premantura, ter cestni dirki na Ptuju in Tišini.

Rezultati

Fotke

Permalink

Comments are closed.