Trstenik

V organizaciji kranjske Save, je v soboto potekala tradicionalna dirka v Trsteniku. Poleg amaterjev in veteranov, so se s svojimi sovrstniki pomerili tudi deklice in dečki Sloge, v kategoriji C in B.

Kot prvi od podmladka, so tekmovali Nuša Moroz in Ivana Rosa Novak med deklicami, ter Jan Kenda in Marcel Skok med dečki kategorije C. Razgibano in zato precej zahtevno dirko, ki jo je dodatno popestrilo še izredno toplo vreme, so tekmovalci še dodatno otežili z ostrim tempom že od vsega začetka. Na koncu se je razpletlo s tretjim mestom Jana, v deseterico pa sta se uvrstila še Nuša, ki je bila med dekleti najhitrejša, ter tako upravičila naslov državne prvakinje, ter Marcel, ki je bil med dečki sedmi. S prvimi stopničkami za tretje mesto med dekleti, pa je Ivana dodala svoj doprinos k ekipnemu uspehu.

Sledila je dirka »bejevcev«, kjer so tokrat idrijski klub zastopali Nace Gnezda, David Svit Novak, ter Aleš Skok. Ti so imeli opraviti še s polovico daljšo traso. Navidezno počasen tempo je selekcijo delal na dveh vzponih v vsakem od devetih krogov. Par krogov pred ciljem, je bil tempo preoster tudi za Aleša, predzadnji za Davida, medtem ko je Nace uspel s skupino prikolesariti vse do ciljnega sprinta. Končni izkupiček je bil Nacetovo trinajsto mesto, David je končal kot šestnajsti, Aleš pa kot enaindvajseti.

Rezultati

Foto prijavim.se

Permalink

Comments are closed.