Pokal Poli

V nedeljo 10.4. smo se v zgodnjih jutranjih urah, še polni vtisov s sobotne XC dirke odpravili s cestno ekipo na Ptuj. V sončnem in na trenutke vetrovnem vremenu je tukaj namreč potekala pokalna dirka.
V prvi dirki sta naše barve zastopala Jan Kenda in Marcel Skok med dečki C ter Nuša Moroz in Špela Čuk pri deklicah C. Že na vzponu je skupini pobegnil Aljaž Turk (Adria Mobil), ki je prednost zadržal do cilja. V šprintu skupine sta Jan in Marcel prišla do četrtega oz. petega mesta. Če je fantoma le malo zmanjkalo za zmagovalni oder, pa je to uspelo Nuši in Špeli. V cilj sta prišli z drugo skupino in sicer kot yruga in tretja.
Naslednji je bila skupna dirka dečkov A in B. Med slednjimi tudi Aleš Skok, David Svit Novak in Nace Gnezda. Starejši so potegnili že od štarta. Skupina se je tako razbila na več manjših že v prvem krogu. Nace in David sta ostala v drugi skupini, Aleš pa je še nekoliko zaostal. In tako je tudi ostalo do konca dirke. David je zaključil kot petnajsti, tik za njim Nace, Aleš pa je bil štiriindvajseti.
Sledila je skupna dirka mlajših, kjer smo držali pesti za Anžeta Skok in starejših mladincev z Martinom Lavrič in Aljažem Mugerli v dresih Sloge 1902. Napeta dirka polna skokov, ki pa so bili vsi po vrsti hitro zadušeni. Nekje na sredi dirke se je skupina razpolovila, a na začetku zadnjega kroga so bili spet vsi skupaj. Sredi klanca sledi novi napad, v katerem je bil udeležen tudi Martin.  Ostali so hitro popustili, Martin pa je sam v močnem tempu vztrajal proti vrhu, a na zadnji “špički” so noge preveč zapekle in tik pod vrhom ga je skupina ujela. Sledil je le še hiter spust in borba za pozicije za ciljni šprint. Martin je v zadnjem kilometru nekoliko popustil in tako v cilj prišel nekoliko za skupino. Anže, ki se je celo dirko vozil v ospredju, pa je v  šprintu prišel prišel do četrtega mesta med mlajšimi mladinci. Aljaž, ki je do zadnjega kroga solidno vozil je v zaključku popustil in dirko zaključil kot šestindvajseti.

Rezultati

Foto prijavim.se

Permalink

Comments are closed.