Poldanovec – izlet

V soboto 16.06.2012 smo se zjutraj ob osmi uri zbrali pred trgovino Tuš v Idriji. Seveda je sledila najprej jutranja kava, nato pa pot pod noge, oziroma na kolesa in proti Poldanovcu.

Najprej smo zavili po Ključah do Idrijskega loga ina naprej skozi Zadlog do Male Gore kjer je bil prvi počitek. Že do Male gore se je pokazalo, da kolesarski izleti terjajo davek, to je prva predrta guma. V Idrijskem logu pa nas je zapustil prvi kolesar, ker se je moral vrniti domov. Po krajšem počitku se je pot nadaljevala naprej po Tisovcu do Poslušanja, kjer sta nas po daljšem premoru zapustila še dva Kolesarja zaradi hude vročine in utrujenosti. Nato smo se preko Poslušanja spustili do Škrbine, kjer nas je zapustil še en kolesar, ker je menil da je za njega to za ta dan dovolj. Tako smo od desetih kolesarjev kolikor nas je zjutraj začelo kolesariti, pot nadaljevala le šesterica najbolj zagrizenih in neumornih. Pot nas je vodila po obrobju Idrijskega krajinskega parka do Smrekove drage in naprej mimo Anine koče do kotline v pogorju Govcov, ki se razprostirajo od Lazne do Škrbine nad Gorenjo Trebušo. Tu smo kolesa za kratek čas postavili v senco in se peš povzpeli 200m višje na vrh Poldanovca, ki ima nadmorsko višino 1299m nad morjem. Od tu je lep razgled na Vojskarsko planoto, Šentviško planoto, Porezen in vsa hribovja Juliskih Alpah. Po krajšem ogledu na naše kraje in malici smo se odpravili do Male Lazne, kjer smo pričakovali malo ohladitve in novo tekočino, kajti pričelo nam jo je zmanjkovati. Tu mislim na vodo, da ne bo kake pomote v razmišljanju. Na mali Lazni nas čaka novo presenečenje, dom na Mali Lazni je bil zaprt.  Tu si vseeno  natočimo malo deževnice za prvo silo in pot nadaljujemo do Iztokove koče pod Malimi Golaki, kjer dobimo okrepčilo in tudi prvo pijačo, ki smo si jo tudi prislužili. Iz Malih Golakov smo se pričeli vračati proti domu. Tako nas je pot vodila nazaj skozi Smrekovo Drago, preko Škrbine na Hudo polje. Tu je potem pot zavila preko Bata in mimo Partizanske bolnice Pavla na Krekovše in naprej po dolini Idrijce mimo Lajšta nazaj pred trgovino Tuš že skoraj v večernih urah.

Navlkjub hudi vročini mislim, da je izlet uspel in upam na skorajšne novo snidenje na novem izletu.

Tako vas pozdravljajo kolesarji; Branko, Patricija, Drago, Anita, Uroš, Manica, Branko, Dimitrij, Ervin, Roman in Polde .

LP Čibej

 

Fotogalerija

Sled za GPS : Poldanovec_GPX

Permalink

Comments are closed.